Partio

Partio on vastavoima ”Miks mun pitäis?” ja ”Ei kuulu mulle!” -asenteille. Partiossa välitetään ja muutetaan välittäminen käytännön teoiksi.

Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat partiolaiset ja tietenkin vanhemmatkin!

Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa.
Ohjelmassa on tärkeää, että saa tehdä itse. Siihen osallistuvat pienimmätkin partiolaiset: vastuun antaminen nuorille on partion perusidea.

Partioon kuuluu seikkailua ja elämyksiä, jotka kasvattavat tervettä luottamusta omiin kykyihin. Ryhmässä oppii toisaalta myös, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista.

Partiotoiminta on yhdessä tekemistä. Partio on hyvä kasvualusta nuoren sosiaalisuuden ja yhteistoiminnan kehittymiselle.

Mitä partiossa tehdään?

Partiossa opitaan käden ja mielen taitoja: Liikutaan luonnossa kävellen, hiihtäen, kiiveten, meloen ja purjehtien. Osataan ensiapua ja osallistutaan pelastuspalvelutyöhön.
Tunnetaan maamerkit ja yövytään tulilla. Tehdään ympäristönsuojelu- ja kehitysapuprojekteja.

Lisätietoa partiosta löydät tästä; Järvi-Suomen partiolaiset