Seurakunnan tiedot

Vieremän seurakunta
Kirkkotie 1
74200 Vieremä


Laskutusosoite: 

Kirkon Palvelukeskus/
Vieremän seurakunta 

003701738664
PL 5018
02066 DOCUSCAN 

Verkkolaskuosoite: 003701738664 

Sähköpostiosoite laskuille: **@** 

Seurakuntatoimisto on avoinna: ma klo 9-12 ja to klo 11-14.

Puh. 0400-714554. Muina aikoina tavoitat meidät henkilökohtaisista numeroistamme. Ks. Yhteystiedot -välilehdeltä.

Yleistä

Juhani Ahon Mökki

Kyrönniemi on Vieremän seurakunnan omistama matkailukohde, joka on oiva valinta juhlien, kokousten ja erilaisten tapahtumien vietto paikaksi. Omien seurakunnan tilaisuuksien lisäksi Kyrönniemi on vuokrattavissa perhejuhlien, kokousten, tapahtumien ja leirien järjestämiseen.

Erityisesti kesäisin Kyrönniemi kutsuu retkikuntia ja matkailijoita tutustumaan vanhaan Juhani Ahon aikaiseen pappilamiljööseen, joka samalla on viehättävässä maisemassa toimiva nykyaikainen monitoimikeskus.
 
 

Historiaa

Iisalmen seurakunnan I kappalaisen asuinpaikaksi Kyrönniemi määrättiin 1688, mutta jo pari vuosikymmentä aikaisemmin on maininta Kyrönniemestä kappalaisen virkatalona.

Näin Kyrönniemen pappila on vanhin Pohjois-Savossa.

Pappila on rakennettu karoliinisen ajan tyylin mukaisesti. Kyrönniemen pappilassa ehti asua 15 kappalaista, kunnes vuonna 1921 Vieremän seurakunta itsenäistyi ja Kyrönniemestä tuli kirkkoherran pappila aina vuoteen 1954 asti.

Tunnetuin Kyrönniemen asukas on Juhani Aho, joka asui niemessä 1876 -1883. Tuolloin Ahon isä Theodor Brofeldt toimi Vieremän seurakunnan kappalaisena. Samoihin aikoihin myös kirjailija Kauppis-Heikki oli renkinä pappilassa.
 
 

Toiminta tänään

Kyrönniemi kunnostettiin ja rakennettiin nykyiseen muotoonsa 1980-1990 lukujen vaihteessa. Pappila kunnostettiin, navetta muutettiin kauniiksi kappeliksi, jonka kaikissa ikkunoissa on lasimaalaus, vanha väentupa uusittiin ja rakennettiin kokonaan uusi väentupa majoittumista varten.

Kyrönniemi on tänään mielenkiintoinen yläsavolainen matkailukohde niin kulttuurisen antinsa kuin luonnonkauneuden vuoksi. Samalla Kyrönniemen hiljaisuuden keskus on hieno osoitus talkoohengen voimasta. Noin 900 seurakuntalaista lahjoitti aikaansa ja varojaan Kyrönniemen kunnostamiseen.

Kyrönniemi on oiva perhejuhlien pitopaikka. Kappeliin mahtuu noin 80 henkeä viettämään vihkiäisiä, ristiäisiä, hartaus- ja esimerkiksi avioliiton vuosipäivän siunaamishetkiä. Tarjoilun ja muun ohjelman voi järjestää joko pappilassa tai väentuvassa.

Leiripaikkana Kyrönniemi on erinomainen. Rippikoululuokka on hyvä tila myös kokousten pitoon.

200 paikkainen tapahtuma-areena palvelee myös kesäisin perhe- ja yritysjuhlien pitopaikkana.

 
     Tulosta sivu tulosta sivu
Suurenna tekstiä Oletustekstikoko Pienennä tekstiä