Rukoushelmipolku

Rukoushelmi

Rukousnauha on vanha kristillinen apuväline hiljentymiseen ja rukoukseen. Ruotsin luterilaisen kirkon piispa Martin Lönnebo on kehitellyt ajallemme sopivan muunnoksen rukousnauhasta - rukoushelmet. Nämä esimerkiksi rannekoruna pidettävät helmet ohjaavat paitsi hiljaisuuteen, myös rippiin, kiitokseen, lähimmäisenrakkauteen ja sakramentteihin.

Kyrönniemessä rukoushelmet on suurennettu. Pihapiiriin on valmistettu kiviset rukoushelmet, jotka on asetettu helppokulkuisen polun muotoon. Ehkä polun varrelta löytyy elämäntilanteeseen sopivan värinen kivi - rukoushelmi, jonka edessä haluaa hiljentyä pitemmänkin aikaa.

Kyrönniemestä saa kartan ja mietiskelytekstejä polun kulkemista varten.