Partion historiaa

Partioliikkeen juuret löytyvät Englannista. Vuonna 1907 Robert Baden-Powell, B-P, kokosi joukon poikia ensimmäiselle partioleirille. B-P oli kehittänyt partio-ohjelman yhdistämällä leikin ja tavoitteellisen toiminnan. Tärkeällä sijalla ohjelmassa olivat ulkoilu, retkeily, itsensä kehittäminen ja muiden palvelu.

Ensimmäisen leirin jälkeen liike levisi nopeasti. Alun perin pojille tarkoitettu liike ei kauaa saanut pysyä poikamaisena, vaan myös tytöt halusivat mukaan. Näin sai alkunsa merkittävä nuorisoliike, joka tänä päivänä kattaa koko maailman.

Partiotoiminta aloitettiin Suomessa vuonna 1910. Aina 1970-luvulle asti toimittiin erillään, sekä tytöillä että pojilla oli oma järjestönsä. Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry perustettiin vuonna 1972, näin tytöt ja pojat toimii saman partiojärjestön alla.