Hautojen luovutus

Hautoja luovutetaan ohjesäännön ja käyttösuunnitelman mukaan kaksipaikkaisina vain kuolemantapauksen yhteydessä.

Kirkkoneuvosto voi erityisistä syistä luovuttaa hautapaikan muulloinkin. Lapsen kuollessa voidaan vanhemmille luovuttaa kaksi rinnakkaispaikkaa eli yhteensä neljä hautasijaa.
Hautaamiset toimitetaan ilman tarpeetonta viivytystä.

Talvella avatut hautasijat ovat läpeensä jäässä, joten seurakunta aloittaa hautojen kunnostuksen heti, kun lumi ja routa on sulanut. Kunnostuksen aloitusajankohta vaihtelee vuosittain, mutta pääsääntöisesti se alkaa toukokuun viimeisen viikon tai kesäkuun ensimmäisen viikon aikana.

Kunnostuksen yhteydessä ylimääräinen maa-aines poistetaan ja hauta tiivistetään. Sen jälkeen aloitetaan kaikkien talvella haudattujen hautasijojen nurmetus järjestelmällisesti. Nurmetus tapahtuu yleensä loppukesästä, kun haudan pinta on tasaantunut.

Hautojen kunnostuksesta ei peritä erillistä kunnostusmaksua.