Laskutusosoite:

Sähköpostiosoite laskuille: **@**

Hautakiven hankinta

Hautakivi vanhalla hautausmaalla. Kuva Liisa Uotinen

Hautakiven hankinnassa kannattaa kääntyä hautaustoimiston tai hautakiviä toimittavan yrityksen puoleen. Hautakiven hankintaan kannattaa ryhtyä hyvissä ajoin.

Seurakunnalle tulee kesän kynnyksellä kivientoimittajilta tieto kaikista omaisten tilaamista hautakivistä. Hautakiven asennuksessa on aina joku seurakunnan puolesta näyttämässä kiven paikan. Hautakiviä on lupa toimittaa ja asentaa keväällä heti, kun lumi ja routa on sulanut.

Hautausmaalle ei saa toimittaa eikä asentaa hautakiviä ilman seurakunnan lupaa. Hautakiviä ei saa myöskään kuljettaa pois ilman seurakunnan suostumusta.

Huomioitavaa on myös, että hautakivissä olevat tai haudoille tuodut lasilyhdyt ovat omaisten/omistajien vastuulla. Tahallaan hautakiville aiheutettu ilkivalta on eri asia, sitä varten seurakunnalla on vakuutukset.