Seurakunnan tiedot

Vieremän seurakunta
Kirkkotie 1
74200 Vieremä

 

LASKUTUSOSOITE:

Kirkon palvelukeskus

Vieremän seurakunta

++3143++

Pl 378

00026 Basware

 

Ei mahdollisuutta pankkikorttimaksuun.

 

Seurakuntatoimisto on avoinna: ma klo 9-12 ja to klo 11-14.

Puh. 0400-714554. Muina aikoina tavoitat meidät henkilökohtaisista numeroistamme. Ks. Yhteystiedot -välilehdeltä.

Tietoa taloudesta

Vieremän seurakunnan talous on ollut vakaalla pohjalla ja sitä on hoidettu tarkasti. Tärkein tulonlähde on verotulot. Verotuloprosentti on 1,8 %. Verotulojen osuus Vieremän seurakunnan kaikista tuloista on noin 80 %. Verotulojen lisäksi saadaan tuloja erilaisista palvelumaksuista, vuokratuloista, ohjelma- ja tapahtumatuloista.

Vieremän seurakunnalla on hallussaan runsas rakennuskanta seurakunnan kokoon verrattuna. Kiinteistöala on yhteensä 3.597 m². Se merkitsee mahdollisuutta tarjota hyvät palvelut seurakunnan asukkaille, mutta myös erityisominaisuuksien vuoksi palveluja seurakunnan rajojen ulkopuolelle. Kyrönniemi on Vieremän seurakunnan omistama matkailukohde, joka on juhlien, kokousten, leirien, tapahtumien ja hiljaisuuden viljelyn paikka. Seurakunnalla on myös suuri vastuu rakennusten käyttömenojen ja ylläpidon kustannusten muodossa.

Seurakunta teki vuosina 1988-1994 hyvin mittavan investoinnin koskien Kyrönniemen leirikeskusta, kun se peruskorjasi vanhan pappilan ja entisöi sen vuosisadan vaihteen asuun, rakensi uudisrakennuksena väentuvan ruokailu- ja majoitustiloineen, kunnosti vanhan kivinavetan kappeliksi, kunnosti saunarakennuksen sekä entisöi vanhan väentuvan. Investointeihin oli mahdollisuus, koska niitä varten oli rahastoitu ja Kirkkohallitus ja Kuopion Työvoimapiiri avustivat em. kohteita. Kyrönniemen investointien lisäksi seurakunta entisöi kirkon alkuperäiseen asuunsa vuonna 1998 ja peruskorjasi sen vuonna 2014. Seurakuntatalon peruskorjaus oli vv 2007-2008 (seurakuntatalon laajennusurakka oli vuonna 1984).
 

Seurakunnan jäsenmäärä oli 31.12.2018 3032 henkilöä.

Talousarvio
Seurakuntien taloutta hoidetaan vuosittaisen talousarvion puitteissa. Talousarvio ja kolmeksi vuodeksi laadittava toiminta- ja taloussuunnitelma on keskeisin toiminnanohjauksen väline seurakunnassa. Kirkkovaltuusto hyväksyy vuosittain talousarvion ja toiminta- ja taloussuunnitelman.

Suurin osa talousarvion tuloista on verotuloja.

Muut tulot muodostuvat seurakunnan tilojen vuokrista sekä  Kyrönniemen ulkoisesta toiminnasta mm. vuokratulot ja yöpymistulot.
 

 
     Tulosta sivu tulosta sivu
Suurenna tekstiä Oletustekstikoko Pienennä tekstiä