Tietoa taloudesta

Vieremän seurakunnan talous on ollut vakaalla pohjalla. Tärkein tulonlähde on verotulot. Verotuloprosentti on 1,8 %. Verotulojen osuus Vieremän seurakunnan kaikista tuloista on noin 78 %. Verotulojen lisäksi saadaan tuloja erilaisista palvelumaksuista, vuokratuloista, ohjelma- ja tapahtumatuloista. Seurakunnan vuosibudjetti nettona on noin 641.000 euroa.

Vieremän seurakunnalla on hallussaan runsas rakennuskanta seurakunnan kokoon verrattuna. Kiinteistöala on yhteensä 3.597 m². Se merkitsee mahdollisuutta tarjota hyvät palvelut seurakunnan asukkaille, mutta myös erityisominaisuuksien vuoksi palveluja seurakunnan rajojen ulkopuolelle. Kyrönniemi on Vieremän seurakunnan omistama matkailukohde, joka on juhlien, kokousten, leirien, tapahtumien ja hiljaisuuden viljelyn paikka. Seurakunnalla on myös suuri vastuu rakennusten käyttömenojen ja ylläpidon kustannusten muodossa.

Seurakunta teki vuosina 1988-1994 hyvin mittavan investoinnin koskien Kyrönniemen leirikeskusta, kun se peruskorjasi vanhan pappilan ja entisöi sen vuosisadan vaihteen asuun, rakensi uudisrakennuksena väentuvan ruokailu- ja majoitustiloineen, kunnosti vanhan kivinavetan kappeliksi, kunnosti saunarakennuksen sekä entisöi vanhan väentuvan. Investointeihin oli mahdollisuus, koska niitä varten oli rahastoitu ja Kirkkohallitus ja Kuopion Työvoimapiiri avustivat em. kohteita. Kyrönniemen investointien lisäksi seurakunta entisöi kirkon alkuperäiseen asuunsa vuonna 1998 ja peruskorjasi sen vuonna 2014. Seurakuntatalon peruskorjaus oli vv 2007-2008 (seurakuntatalon laajennusurakka oli vuonna 1984).

Seurakunnan jäsenmäärä oli 31.12.2016 3156 henkilöä.

Talousarvio
Seurakuntien taloutta hoidetaan vuosittaisen talousarvion puitteissa. Talousarvio ja kolmeksi vuodeksi laadittava toiminta- ja taloussuunnitelma on keskeisin toiminnanohjauksen väline seurakunnassa. Kirkkovaltuusto hyväksyy vuosittain talousarvion ja toiminta- ja taloussuunnitelman.

Suurin osa talousarvion tuloista on verotuloja.

Muut tulot muodostuvat seurakunnan tilojen vuokrista sekä  Kyrönniemen ulkoisesta toiminnasta mm. vuokratulot, yöpymistulot, tapahtuma- ja ohjelmatulot.