Yhteisvastuukevät 2017

"Suurella Sydämellä"-vapaaehtoiset

Matka jatkuu...

Yhteisvastuu 2017 torjuu kotimaassamme ihmiskauppaa. Suomessa yhteisvastuuvaroin autetaan ihmniskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset litto ry:n kanssa. Ihmiskauppa on yksilöön kohdistuva rikos ja vakava ihmisoikeusloukkaus. Sitä tapahtuu kaikkialla maailmassa, myös Suomessa. Tyypillistä ihmiskaupan uhria ei ole. Hän voi olla nuori tai vanha, mies tai nainen, suomalainen tai ulkomaalainen. Sama koskee ihmiskauppaan syyllistyneitä. Suomessa hyväksytään noin 50 -120 uutta ihmistä vuosittain ihmiskauppastatuksen alle. Todellista uhrien lukumäärää ei tiedetä. Suomessa on eniten työperäistä ihmiskauppaa ja seksuaalista hyväksikäyttöä.

Ulkomaan kohteena Lähi-Idässä avustustyön painopisteena on Jordaniassa olevien 12-30- vuotiaiden syyrialaisnuorten kouluttaminen ja psykososiaalinen tukeminen kahdella pakolaisleirillä. Pinta-alaltaan lähes neljä kertaa Suomea pienempi Jordania on ottanut viime vuosina 650 000 virallisesti rekisteröityä pakolaista, kolmanneksi eniten koko maailmassa. Epäviralliset arviot pakolaisten määrästä on noin puolet enemmän. Yli puolet heistä ovat alle 18-vuotiaita. Valtaosa pakolaisista on kotoisin sodan rikkirepimästä Syyriasta.

LÄhdetään liikkeelle. Rukoillaan. Rohkaistaan. Kaveria ei jätetä. Pienesti.

su 5.2 klo 12 - 14.30  Yhteisvastuustartti. LÄhdetään yhdessä kirkonmäeltä ovelta - ovelle ja toreille:) Kerääjille tarjotaan lounas ja info jumalanpalveluksen jälkeen seurakuntatalolla.

ke 15.2 klo 8 - Mykyrokkatalkoot yhteisvastuulle seurakuntatalolla!

HInta 7e/l. Oman astiasi voit tuoda jo tiistaina. Tervetuloa talkoilemaan ja ostamaan.

la 25.2      Perheiden laskiaistapahtuma kirkonmäellä:)

"Minulla ja sinulla oli valoa varpaissa...vatsassa...silmissä."

Kiitos kaikille osallistujille ja yhteistyökumppaneille.

Päivä oli huippu!