Liity kirkkoon

MIKSI KUULUA KIRKKOON?

Kirkollisverolla saadaan aikaan paljon hyvää, kuten

• autetaan heikompia: annetaan ruoka-apua, tehdään päihde- ja kriminaalityötä
  • palkataan työntekijöitä, jotka ovat rinnallamme elämän tärkeissä käännekohdissa
  • tuetaan vanhempia kasvatustehtävässä kirkon perhe-, lapsi- ja nuorisotyön kautta.

Vain kirkkoon kuuluva voi tulla kummiksi, saada kirkollisen vihkimisen ja toimia seurakunnan luottamushenkilönä.

Kirkon jäseneksi tullaan yleisimmin lapsena kasteessa. Kirkkoon voi kuitenkin liittyä missä elämänvaiheessa tahansa. Samaan aikaan ei voi olla toisen rekisteröidyn uskontokunnan jäsen. Kirkollisveroa aletaan maksaa liittymistä seuraavan vuoden alusta.

Voit liittyä kirkkoon, jos

• sinut on kastettu
  • olet käynyt rippikoulun ja sinut on konfirmoitu
  • asut tämän seurakunnan alueella
  • olet täyttänyt 18 vuotta (15 vuotta täyttänyt voi liittyä kirkkoon vanhempiensa luvalla).

Jos sinua ei ole kastettu tai et ole käynyt rippikoulua niin ota silti yhteyttä, jotta voimme sopia jatkosta.

Tavoitat meidät ylälaidan Ota yhteyttä -linkin kautta, soittamalla tämän sivun vasemmassa laidassa olevaan numeroon

Kirkkoon voit liittyä myös verkkopalvelussa.

Sieltä löytyy myös lomake liittymistä varten jos et voi  käyttää verkkopalvelua.

Lomake tulee postittaa tai viedä oman kotikunnan seurakuntaan. Mikäli haluat kysyä jotain tai perua liittymisesi, ota yhteyttä kotikuntasi seurakuntaan. Jos et tiedä seurakuntaa, voit lähettää sähköpostia liitykirkkoon(at)evl.fi.

Tervetuloa seurakuntamme jäseneksi!