Hautaustoimi

Tuhkan sirottelualueen vainajien yhteinen muistomerkki

Hautaustoimi on osa kirkon perustehtävää. Hautausmaiden hoito Suomessa on seurakuntien vastuulla.

Hautaustoimen tehtävänä on huolehtia seurakunnan omistamien hautausmaiden ja niillä olevien kiinteistöjen hoidosta ja ylläpidosta sekä hautaustoimintaan liittyvistä palveluista kirkkolain ja -järjestyksen, hautaustoimen ohjesäännön ja muiden säännösten ja päätösten mukaisesti.

Vieremän seurakunnan hautausmaa on vihitty käyttöön vuonna 1919. Se on laajuudeltaan 5,03 hehtaaria. Hautoja on yhteensä 8553. Seurakunnalla on kesähoidossa n. 500 hautaa.

Hautausmaalla on myös vuonna 2008 valmistunut aluekokonaisuus, joka sisältää uurnahauta-alueen, tuhkan sirottelualueen sekä tunnuksettomien hauta-alueen.

Hautaus tapahtuu joko arkkuhautauksena tai uurnahautauksena.

Hautojen luovutus

Hautoja luovutetaan ohjesäännön ja käyttösuunnitelman mukaan kaksipaikkaisina vain kuolemantapauksen yhteydessä. Lue lisää

Hautakiven hankinta

Hautakiven hankinnassa kannattaa kääntyä hautaustoimiston tai hautakiviä toimittavan yrityksen puoleen. Lue lisää