Seurakuntavaalit 2022 vaalien teeman uskottu, toivottu, rakastettu banneri

Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä noin 8 000 uutta luottamushenkilöä.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Tärkeät päivämäärät

Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022

Mikäli et ole kirkon jäsen, mutta ehdokkuus seurakuntavaaleissa kiinnostaa, liity kirkkoon ajoissa. Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022. ja täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022.

Kirkko keskellämme - ehdokaslistan ehdokkaat:

Heikkinen Ari

Honkanen Viljo

Immonen Matti

Kaikkonen Sanni

Kattainen Kirsi

Piippo Eino

Remes Pirkko

Tiikkainen Vilho

Vidgren Kalevi

Yhteinen seurakuntamme - ehdokaslistan ehdokkaat:

Haataja Markku

Huttunen Markku

Ruotsalainen Tanja

Toitturi Tiina

Toppinen  Anneli

Toppinen Seppo

Uotinen Arvi

Ennakkoäänestys järjestetään 8.-12.11.2022.

Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan! Ehdokkaiden äänestysnumerot päivitetään seurakuntien verkkosivuille, kun ehdokasasettelu on päättynyt.

Varsinainen äänestyspäivä on 20.11.2022.

Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00– 20.00. Äänestyspaikat päivitetään näille sivuille syyskuussa 2022.

Kuka voi olla ehdokas seurakuntavaaleissa?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

•    täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022
•    on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022
•    antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
•    on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
•    ei ole vajaavaltainen.

Kristillisestä vakaumuksesta tunnettu -ilmaisu kertoo siitä, että henkilö kuuluu kirkkoon ja on sitoutunut rakentamaan yhteisön tulevaisuutta. Kristillinen vakaumus ilmenee kullakin ihmisellä omalla tavallaan.

Vajaavaltaisuus tarkoittaa Suomessa oikeudellista asemaa, jossa henkilöllä ei lähtökohtaisesti ole oikeutta itse hallita omaisuuttaan eikä tehdä sopimuksia tai muita oikeustoimia. Vajaavaltaisella tarkoitetaan alle 18-vuotiasta henkilöä sekä sellaista täysi-ikäistä henkilöä, joka on julistettu vajaavaltaiseksi.

Ehdokas ei voi olla oman seurakunnan viranhaltija tai työntekijä. Jos seurakuntasi kuuluu seurakuntayhtymään, tämän yhtymän tai siihen kuuluvan seurakunnan viranhaltija tai työntekijä ei myöskään ole vaalikelpoinen.

Mistä seurakuntien luottamushenkilöt päättävät?

Tutustu vaalien teemoihin:

Kun ehdokkuus kiinnostaa toimi näin:

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022